Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

“Deixa el drap i encén la flama”

El comitè de Vaga de Totes Bages-Moianès organitza actes pels pròxims 18 i 19 de maig

Cartell dels actes del comitè de Vaga de Totes del Bages i el Moianès
Cartell dels actes del comitè de Vaga de Totes del Bages i el Moianès

MERITXELL BRUN 17/05/2015

Amb motiu de la vaga de consum convocada per dimarts vinent, el comitè de Vaga de Totes del Bages i el Moianès organitza un seguit d'actes a Manresa per evidenciar que “sense treball de cures no hi ha vida” i que “sense vida no hi ha consum”. Segons les membres del comitè, es tracta de fer visibles totes les tasques assumides majoritàriament per dones i que perpetuen la seva situació de desigualtat. Les accions de protesta també tindran lloc en altres indrets dels Països Catalans sota un mateix lema: “La revolució surt de casa. Deixa el drap i encén la flama”.

A Manresa els actes començaran dilluns, a 2/4 de 8 del vespre, a la Sala Ciutat amb el passi de la pel·lícula “Criadas y señoras”. Seguidament, a les 10 de la nit, el comitè de Vaga de Totes convoca una cassolada a la plaça Major i, a la mateixa hora, convida la població a sumar-se a l'apagada de llums. Després d'aquesta jornada prèvia a la vaga de consum, el comitè ha preparat una acció reivindicativa per dimarts vinent, en la qual el davantal – com a símbol del treball invisible que fan les dones – hi tindrà un paper rellevant. L'hora de trobada és a 2/4 d'11 del matí davant l'escola de la Font i es preveu anar fins a la plaça Major. Les membres del comitè també fan una crida a participar en la manifestació unitària que tindrà lloc a Barcelona, a la plaça de la Catedral, el mateix dimarts a les 6 de la tarda.

La Vaga de Totes: una iniciativa feminista que inclou totes les persones i tots els treballs

“Les dones volem reapropiar-nos de la vaga com una eina de lluita perquè el format de les vagues generals tradicionals no ens serveix, no ens representa”, expliquen les dones que integren el comitè de Vaga de Totes del Bages i el Moianès. Cal anar més enllà, apunten, i no limitar-se “a interpel·lar el treballador assalariat que forma part del mercat laboral reconegut”. D'aquí sorgeix la Vaga de Totes, de la necessitat de repensar el format de la vaga de tal manera que es “facin visibles les condicions de desigualtat en què ens trobem les dones i per fer, de les nostres demandes, les protagonistes”. Una vaga que inclogui “totes les persones, tinguin o no un contracte laboral, i tots els treballs: productius, reproductius, sexuals, formals o submergits”, conclouen les dones.

Etiquetes: feminisme, notícia