Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Protesta de la PAHC a l'acte electoral de CiU al Kursaal

Les activistes han reclamat als diputats David Bonvehí i Josep Rull el compromís amb la ILP pel dret a l'habitatge i contra la pobresa energètica

Les activistes entregant la carta de compromís amb la ILP al diputat David Bonvehí / Jordi Bordes
Les activistes entregant la carta de compromís amb la ILP al diputat David Bonvehí / Jordi Bordes

JORDI BORDES 19/05/2015

Una vintena d'activistes de la PAHC Bages han protestat silenciosament en favor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra els desnonaments i la pobresa energètica al teatre Kuursal de Manresa. Allà s'hi celebrava l'acte central de la campanya municipal de Convergència i Unió a la capital del Bages, on hi han assistit a més de l'alcaldable Valentí Junyent, el diputat bagenc David Bonvehí i el coordinador general de Convergència Josep Rull.
Les activistes de la PAHC s'han concentrat al vestíbul del teatre Kuursal després que agents de paisà de la policia local els impedissin l'entrada al teatre. Un cop allà han desplegat cartons amb lemes a favor del dret a l'habitatge i contra la pobresa energètica tot esperant l'aparició dels diputats amb l'objectiu d'entregar-los la carta de compromís amb la ILP.

Al cap de pocs minuts han arribat els diputats que han establert una conversa amb les activistes mentre aquestes els entregaven la carta de compromís amb la ILP. Davant de la defensa que una activista ha fet de la ILP, Bonvehí s'ha compromès a aprovar la llei amb "el mínim de canvis possibles". Per la seva banda Josep Rull recordava que ells ja havien aprovat una llei contra la pobresa energètica per tal que ningú es quedés sense serveis bàsics i que el govern espanyol la va tombar. Tot seguit ha afirmat que han d'intentar fer un text que respecti les "garanties estatutàries" per tal que "no sigui tombat pel govern espanyol".

Escratxes arreu del territori

Diferents PAH's de Catalunya estan fent "escrachees" als mítings de CiU i PP per tal que donin suport a la ILP, ja que són els únics grups de la càmera que no s'han compromès a votar-hi a favor. Amb l'aprovació d'aquesta llei la Plataforma busca posar fi als 43 desnonaments diaris a Catalunya, posar fi als deutes de per vida vinculats a les hipoteques i garantir els subministraments a la població que pateix talls indiscriminats.

Etiquetes: notícia