Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • Convocatòria en solidaritat amb la plantilla subcontractada de Movistar

Convocatòria en solidaritat amb la plantilla subcontractada de Movistar

 Unes 30 persones es concentren davant d'una botiga de Movistar a Manresa

MIGUEL GÓMEZ 29/05/2015

Al voltant de 30 persones es van concentrar ahir dijous 28 en solidaritat amb les treballadores i treballadors autònoms i subcontractats de Movistar, que continuen amb una vaga indefinida des del 7 d'abril. A casa nostra, l'única subcontracta que continuava fent vaga va quedar fora de Movistar el passat 30 d'abril, data en la qual el seu contracte finalitzava. Per tant, a partir d'aleshores ja deixaven de tenir vinculació amb l'empresa multinacional.

A la convocatòria manresana, un cop va arribar tothom, les persones concentrades es van dirigir cap a una botiga de Movistar del Passeig Pere III, on van estar concentrades fent un piquet de solidaritat amb la vaga. Un dels reunits va explicar els detalls de la vaga i de la lluita de Barcelona, on la plantilla porta ja 6 dies okupant la seu de Telefònica, en plena Plaça de Catalunya. El piquet va durar aproximadament una hora i es van cridar diverses consignes a favor de la vaga i de la solidaritat de classe.

El piquet solidari de Manresa coincidia amb una sèrie de convocatòries que van tenir lloc a Reus, Granollers, Blanes i Barcelona, amb la intenció d'estendre el conflicte, ja que pateix un bloqueig informatiu molt important per part dels mitjans de comunicació perquè Telefònica amenaça amb tallar la publicitat en cas de publicar notícies de la vaga.

El col·lectiu de tècnics i tècniques de Movistar va començar una vaga indefinida en l'àmbit de l’Estat espanyol el passat 7 d’abril. El desencadenant va ser la intenció de l’empresa de rebaixar el preu del treball a les empreses subcontratistes, en un moment en què aquest personal ja es troba a una situació límit. El personal tècnic està obligat a treballar per subcontractes o a fer-se autònom, en unes pitjors condicions que la cada cop més escasa plantilla de Movistar. Com a col·lectiu altament precaritzat perceben salaris d’entre 500 i 800€ mensuals bruts per treballar unes 10 o 12 hores al dia. Cosa que vol dir que després de pagar les seves cotitzacions, aquesta salari no arriba als 500€.

Etiquetes: notícia