Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

La PAHC seguirà okupant davant la manca de solucions reals

Així ho han assegurat després de reunir-se amb Serveis Socials de Manresa pel cas de dues famílies que dormien al carrer

Ajuntament de Manresa / Marta Pich a El País
Ajuntament de Manresa / Marta Pich a El País

MERITXELL BRUN 02/06/2015

Aquesta situació és intolerable. L'administració com sempre no està donant resposta a la necessitat habitacional de la gent que està vivint al carrer o que té problemes d'accés a l'habitatge i, per tant, nosaltres seguirem desobeint i okupant”. Així de contundent es mostra la PAHC Bages davant la “solució temporal, inestable i incòmode” que ha proposat l'Ajuntament de Manresa per les dues famílies que feia més de 12 dies que dormien al carrer.

Ambdues famílies van acudir diumenge a l'assemblea de la PAHC per tal de resoldre la seva situació. La Plataforma va actuar immediatament i el mateix diumenge a la nit les van acompanyar a la Policia Local. Això va permetre que, a través de Serveis Socials, poguessin allotjar-se de forma provisional a l'hostal la Masia. La reunió amb Serveis Socials per buscar una solució definitiva va tenir lloc ahir al matí a l'Ajuntament de Manresa, però no ha convençut la PAHC. L'Ajuntament tan sols ha garantit durant una setmana l'estada a l'hostal per la família empadronada a Manresa, integrada per una parella amb dos fills de 18 i 21 anys. Durant aquests dies hauran de trobar una persona que els llogui una habitació i, si ho aconsegueixen, dos mesos del lloguer serien assumits per Càritas, segons va informar Serveis Socials. La PAHC considera que no és una solució real i lamenta que l'Ajuntament “no tingui pisos de lloguer social ni pisos per cedir” per tal de fer front a la situació d'emergència social. La Plataforma ho atribueix a una “qüestió política” i recorda que Manresa “és la ciutat amb més pisos buits de Catalunya” amb una xifra que supera els 9.000 immobles.

L'altra família, formada per una parella amb un fill de 8 anys, haurà de trobar una solució amb els Serveis Socials de Callús, ja que és la localitat on estan empadronats. Actualment l'home és l'únic que es troba a Manresa, però s'espera que al llarg d'aquesta setmana tornin de Múrcia la dona i l'infant, on residien a casa d'un familiar. A diferència del cas anterior, de moment l’home tan sols té garantida aquesta nit a l’hostal la Masia. 

Avui mateix la PAHC s’ha reunit amb els Serveis Socials de Callús per tal de trobar una solució, però la redacció d’aquest mitjà encara no ha pogut contactar amb la Plataforma per conèixer els detalls de la reunió. Els Serveis Socials del municipi ja coneixien la situació de pobresa d'aquesta família, però la poca ajuda que van rebre -una PIRMI de 149 euros mensuals i el pagament d'algunes factures de la llum i l'aigua- no va ser suficient  per impedir que fossin desnonades i obligades a abandonar el poble per la manca d'oportunitats.

Etiquetes: drets socials, notícia