Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Es constitueix l'Assemblea Popular de Manresa

Una de les concrecions de l'assemblea va ser el sorgiment d'un grup de treball sobre l'autoabastiment energèticJORDI BORDES 15/06/2015

Dissabte mentre al saló de plens de l'Ajuntament de Manresa es celebrava la presa de possessió dels nous regidors i regidores, sota les arcades de l'edifici consistorial del segle XVIII una vintena de persones es reunien en assemblea per tal de constituir l'Assemblea Popular de Manresa un espai que vol servir de confluència entre les diferents lluites socials manresanes i que va ser potenciat en els seus inicis pel Procés Embat.

L'assemblea va començar amb la introducció d'un dels impulsors, que va llençar la reflexió que CiU  governaria Manresa amb només el 15% del total de vots, i que a la vegada tan sols 27000 manresans i manresanes van acudir a les urnes el passat 24 de març. A la vegada que defensava que la baixa participació succeïa perquè la població percep que des dels ajuntaments no es donen solucions reals als seus problemes i necessitats, ja que el poder real està en mans de les administracions autonòmiques i l'estat central. Va destacar també que en els punts del pacte de govern entre CiU i ERC s'hi poden veure clarament les influències de les lluites socials que han succeït els últims anys a la ciutat.

Seguidament es va obrir un espai d'intervencions, on diferents persones van expressar cap on creien que havia de caminar l'Assemblea Popular. Algunes d'elles anaven encaminades a defensar la necessitat de que els moviments socials surtin de "l'espai de confort" i busquin la confluència entre ells. Altres van obrir la reflexió sobre com havia de ser la relació d'aquesta assemblea amb els diferents col·lectius que lluiten ja a la ciutat o que aquesta assemblea havia de servir per tractar de forma unitària les grans problemàtiques de ciutat.

A nivell més concret van sortir idees com ara que des de l'Assemblea Popular s'afrontessin problemàtiques com les del TTIP o l'autoabastiment energètic. En aquest sentit algunes persones van decidir crear un grup que treballarà el tema de l'autoabastiment. L'assemblea va concloure amb la constitució de la mateixa i amb la formació de la nova mesa que convocarà la pròxima assemblea.

Etiquetes: notícia