Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

4 anys després, Manresa continua sense pistes de vòlei platja

Una moció aprovada l'any 2011 instava a l'Ajuntament de Manresa a construir pistes de vòlei platja

 

JORDI BORDES 03/07/2015

Corria el mes de novembre de 2011 quan el ple de l'Ajuntament de Manresa aprovava una moció on es demanava que "l'Ajuntament, en col·laboració amb els practicants de l'esport a la ciutat (i especialment amb el Club Vòlei 6 Manresa), construeixi una pista per a jugar a Vòlei platja a la llera del riu Cardener al seu pas per la zona esportiva del Congost, al marge esquerre, als voltants del Pont Nou quan ho permeti la situació econòmica."

El redactat original de la moció presentada per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) però, presentava un matís important al que finalment es va aprovar. A la moció original s'instava a què el camp estigués acabat abans del juny del 2012. Però durant el debat de la moció, Convergència i Unió (CiU) va suprimir el termini d'execució proposat per la frase "quan ho permeti la situació econòmica". Sembla que aquest afegitó que CiU hi va introduir no va ser anecdòtic, ja que 4 anys després Manresa segueix sense pistes de vòlei platja.

La moció substitutòria va ser aprovada finalment amb 18 vots favorables (CiU, PSC, ERC) i 6 abstencions(PP, PxC, CUP). El debat va girar entorn dos eixos principals: la ubicació a la llera del Cardener i el termini d'execució de la moció. La inconcreció en la data d'execució va ser l'argument esgrimit per la CUP, impulsora inicial de la moció, per no votar-hi a favor. Amb tot, la nota discordant la va oferir el portaveu de PxC, Sebastià Llort, que va afirmar "trobem que a Manresa hi ha altres prioritats esportives d'altres entitats amb més antiguitat".

És constatable que l'afició pel vòlei no para de créixer, aquests dies s'està celebrant la novena edició del torneig de vòlei platja a la plaça Major, i enguany les places s’han omplert amb menys de 24 hores. L'Apunt ha contactat amb un membre del club Volei 6, Jordi Guitart, que destaca la "gran feinada" que han realitzat el Volei 6 i altres entitats organitzant activitats i esdeveniments de Vòlei i creu que el gran creixement de practicants de l'esport es deu a aquest factor. Guitart afirma que actualment practiquen aquest esport a través del Volei 6 unes 215 persones, "100 federats, 25 infantils escolars i 90 del lleure". Declara que hi ha una "clara" necessitat de tenir un espai a Manresa per realitzar aquests esport i creu que un espai per practicar el vòlei a Manresa evitaria problemes de "desplaçaments o multituds". Sobre quin tipus d'instal·lació seria necessària explica que "amb només una sola pista no es solucionarien tots els problemes" ja que "no seria suficient perquè tots els practicants de l'esport en poguessin gaudir".

Manresa una excepció a la comarca

Per qualsevol persona aficionada al vòlei no serà un secret que la majoria de pistes dels pobles del Bages estan plens de manresans i manresanes. I es que no deixa de ser una anomalia que a la ciutat amb més població i amb un club amb més de 200 practicants, no hi hagi una pista de vòlei platja pública. Municipis com Sant Fruitós, Callús, Santpedor, Artés, Canet de Fals(Fonollosa),Sallent, Balsareny o Castellnou de Bages ja disposen d'aquesta instal·lació des de fa anys.

De fet en un dels "atesos" de la moció aprovada el novembre de 2011 ja es parlava d'aquesta anomalia "Atès que la ciutat necessita un espai permanent per a poder practicar l'esport, per evitar que els nombrosos practicants s'hagin de desplaçar a diferents pobles de la comarca."

Etiquetes: notícia