Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • La PAHC ajorna el desnonament de la Maria i “arranca” un compromís a Mercè Rosich

La PAHC ajorna el desnonament de la Maria i “arranca” un compromís a Mercè Rosich

El secretari judicial ha advertit als activistes concentrats que amb la nova llei mordaça evitar un desnonament pot costar-los una sanció administrativa d'entre 600 i 30.000€.

 

REDACCIÓ BAGES 07/07/2015

La PAHC Bages es va citar ahir al matí a la plaça Gispert de Manresa per aturar el desnonament de la Maria, mare soltera d'un fill de 17 anys, sense ingressos, i amb una ordre d'execució del pis on està de lloguer, el pagament del qual no pot afrontar. Diumenge dia 5 de juliol la Maria va presentar el seu cas a l'assemblea de la PAHC, que va decidir intervenir en la situació d'emergència que va explicar al col·lectiu.

Fa quinze dies un secretari judicial es va personar al seu domicili del carrer Santa Maria per a comunicar-li que la desnonaven. En aquell moment la Maria va demanar que li ajornessin la data de l'execució, ja que, si no era així, es quedava al carrer amb el seu fill i els seus dos gossos. Allà mateix, es va acordar que la data del desnonament passava a ser el dilluns 6 de juliol. En aquests quinze dies la Maria ha anat en repetides ocasions a buscar atenció als serveis socials de Manresa, cosa que ja havia fet anteriorment, en trobar-se sense la possibilitat d'efectuar cap pagament a causa de la seva absoluta manca d'ingressos des de ja fa un any.

Avui, a l'hora prevista, s'ha presentat un secretari judicial acompanyat de sis Mossos d'Esquadra, el propietari que es trata d'un particular, i la seva representant de la Cambra de Comerç. En aquell moment una quarantena de persones de la PAHC concentrades davant de l'habitatge han aturat l'execució i en aquell moment la propietat ha accedit a negociar l'ajornament de la mateixa fins al dia 20 d'aquest mateix mes. L'acord l'ha formalitzat el secretari judicial allà mateix, tot i que prèviament, havia advertit a les persones concentrades que “la nova llei (en referència a la llei mordassa) ha entrat en vigor i si eviteu el desnonament us poden caure sancions administratives d'entre 600 i 30 000 euros”.

En formalitzar aquest ajornament, la PAHC ha decidit adreçar-se a l'oficina de Mercè Rosich a la carretera de Vic per a trobar una solució per a la Maria. Dos representants de la PAHC i la Maria han entrat a l'oficina de la regidora mentre la resta esperaven afora. En sortir han explicat que Mercè Rosich s'ha compromès a intentar negociar amb el propietari de l'habitatge per a què la Maria s'hi quedi, i que Serveis socials es faria càrrec de la despesa mentre no tingui ingressos. Si aquesta via no reeixís, Rosich ha dit que buscaran la manera de reallotjar-la en un pis de Fòrum. De totes maneres, s'ha citat a la Maria a una altra reunió per al pròxim dilluns dia 13 de juliol.

Etiquetes: notícia