Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • Manifest d'oposició a què Israel Chemicals Limited(ICL) patrocini al Bàsquet Manresa

Manifest d'oposició a què Israel Chemicals Limited(ICL) patrocini al Bàsquet Manresa

ICL que és la matriu de l'empresa minera Iberpotash, afirmen que contamina els rius Cardener i Llobregat i apadrina unitats de l'exèrcit d'Israel

 

REDACCIÓ BAGES 09/07/2015

Els col·lectius Prou Sal!, MontSalat i la campanya de Boicot, Desinversions i Sancions(BDS) a Israel del Bages han elaborat un manifest per manifestar la seva oposició a que el Bàsquet Manresa llueixi el nom de l'empresa Israeliana "Israel Chemical Limited(ICL)" a la seva samarreta.

Aquests col·lectius veuen amb preocupació i manifesten una oposició rotunda a aquest patrocini. Tot recordant que ICL és l'empresa matriu d'Iberpotash. Afirmen que els patrocinis d'aquesta empresa només busquen "amagar els crims" que comet i alhora "comprar l'opinió de les persones a través del seu poder econòmic".

En el comunicat diuen voler fer memòria de què significa lluir aquest patrocini, per una banda apunten a la qüestió ambiental, ja que la sal provinent de les muntanyes de sal "salinitzen intensament fonts, pous i rieres" i que això afecta els rius Cardener i Llobregat. Afirmen que "la salmorra minera" a la riera de Soldevila de Sallent "fulmina qualsevol traça de vida". Alerten també que les aigües del Cardener i del Llobregat "ja no es poden potabilitzar de debò amb mitjans convencionals per l'excés de sal". Finalment denuncien que els runams segueixen "creixent i creixent" sense que hi hagi programes de restauració.

Per altra banda denuncien la col·laboració de l'empresa  amb l'exèrcit d'Israel i afirmen que portar aquesta empresa a la samarreta converteix el Bàsquet Manresa en "una eina de justificació de l'apartheid al que aquest Estat sotmet al poble palestí". Recorden també que l'empresa ICL "apadrina, literalment, a unitats de l'exèrcit d'Israel".

Afirmen finalment que seguiran perseguint el seu objectiu de "desemmascarar aquesta empresa" tot difonent les seves activitats al Bages i a Palestina, per tal que ningú "torni a caure en el regal enverinat que suposen els seus patrocinis".

Etiquetes: notícia