Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • UCFR Bages lamenta la doble vara de mesurar amb els delictes vinculats amb el feixisme

UCFR Bages lamenta la doble vara de mesurar amb els delictes vinculats amb el feixismeREDACCIÓ BAGES
17/07/2015

Després que el Tribunal Suprem hagi ratificat la sentència de l’Audiència de Barcelona que condemna a deu nazis per l’agressió de l’Stroika, Unitat contra el feixisme i el racisme Bages (UCFR Bages) considera que “per molt altes que siguin les penes de presó res serà suficient per compensar el dany sofert per les víctimes”. El col·lectiu ha fet una valoració ambivalent de la decisió de la justícia. Així, destaca d’una banda la importància que l’intent d’assassinat de dos joves que assistien a un concert antifeixista no hagi quedat impune i que la decisió de l’alt tribunal hagi recollit l’agreujant de delicte d’odi, reconeixent que l’atac tenia per objectiu reivindicar la ideologia feixista i que les víctimes van ser seleccionades per la seva simbologia i estètica exterior.

D’altra banda, però, UCFR Bages assenyala que les penes d’entre 16 i 19 anys de presó que s’han imposat als autors d’aquests fets, no disten gaire de la petició que la fiscalia ha fet contra sis antifeixistes acusats d’agredir, presumptament,  un grup de nazis a Sants després de la manifestació que aquests darrers van convocar a Barcelona el 12 d’octubre del 2013. Des del col·lectiu es mostren sorpresos davant d’aquesta coincidència tenint en compte que els ultres de l’atac de Manresa van ser acusats i condemnats per un doble intent d’assassinat, entre altres delictes, mentre que als antifeixistes de Sants se’ls acusa de lesions i danys. Destaquen, a més, que a aquests darrers se’ls apliqui l’agreujant de discriminació ideològica i es pregunten “com pot ser que discriminar el feixisme, que fomenta l’odi vers l’altre, contra els drets humans i la democràcia, sigui delicte”.

Cal recordar que els vuit nazis que van denunciar la presumpta agressió a Sants dels sis antifeixistes són els mateixos que l’onze de setembre del 2013 van atacar la seu de la Blanquerna a Madrid durant l’acte institucional que s’hi celebrava i que pot acabar només amb multes. Tot plegat, exposen des d’UCFR Bages, “posa de manifest la impunitat de què gaudeix el feixisme i la paradoxa d’acusar de delicte d’odi precisament els que lluiten contra l’odi”.

Etiquetes: notícia