Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Clam silenciós contra la violència masclista a Manresa

La concentració es repetirà el primer dijous de cada mes

NÚRIA BOSCH/MIREIA FERBUIX 08/08/2015

Ciutadanes del Bages es van concentrar dijous a la plaça Sant Domènec de Manresa per condemnar la violència masclista, que aquest any ja ha provocat la mort de 28 dones a mans d’homes a l’Estat espanyol. Tal com van assenyalar les participants en l’acció, organitzada per la Coordinadora feminista del Bages, la darrera setmana ha estat especialment sagnant amb una successió d’assassinats, entre els quals també s’hi troben les filles dels agressors, uns casos que no seran comptabilitzats en les xifres oficials sobre violència de gènere.

Sota el lema Ni una menys, la Coordinadora feminista del Bages va denunciar el patriarcat, que afavoreix la normalització de la violència vers les dones i en permet la impunitat. Així mateix, va expressar la solidaritat amb totes les dones assassinades, violades, vexades i maltractades. Després de llegir un manifest, les concentrades van guardar un minut de silenci.

Aquesta iniciativa està inspirada en la campanya Ni una menos iniciada a l’Argentina i que va tenir una àmplia repercussió a diferents països d’Amèrica Llatina, amb multitudinàries manifestacions en diverses ciutats. Les protestes van permetre visibilitzar el drama del feminicidi, és a dir, la mort d’una dona perpetrada per un home només pel fet de ser dona. Per aquest motiu, el col·lectiu fa una crida a concentrar-se el primer dijous de cada mes, a la plaça Sant Domènec de Manresa, a les vuit del vespre.
La Coordinadora feminista del Bages aplega dones procedents de col·lectius diversos així com activistes socials i va néixer arran de la convocatòria de la Vaga de Totes.

Etiquetes: notícia