Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

La manifestació de la FMA reivindica l’espai comú

Unes 150 persones han assistit a la marxa organitzada per la CTS en protesta per la llei mordassa i l’ordenança de civisme

Manifestació al seu pas per la Muralla del Carme / Marc Baylina
Manifestació al seu pas per la Muralla del Carme / Marc Baylina

MERITXELL BRUN 27/08/2015

La Coordinadora per la Transformació Social (CTS) del Bages va organitzar ahir, per tercer any consecutiu, la manifestació de la Festa Major Alternativa (FMA) de Manresa. Enguany la protesta ha vinculat la lluita per les sobiranies -l'eix de la FMA- amb la recuperació de l'espai comú que és negat amb la llei mordassa i l'ordenança de civisme del consistori manresà. “Ens manifestem contra una llei mordassa que recorda als anys del feixisme i que vol acabar amb tota l'oposició amenaçant-nos amb penes i multes injustes i desproporcionades”, explicava la CTS en un comunicat. I afegia que, també, combaten l'ordenança de civisme perquè “és una eina classista aprovada per criminalitzar la pobresa i la dissidència”.

La marxa va començar vora 2/4 de 9 a la plaça Puigmercadal, el punt neuràlgic d'aquesta Festa Major autogestionada i reivindicativa. Amb el lema “ni llei mordassa ni ordenança de civisme. Tot el poder per al poble”, unes 150 persones van recórrer els carrers més cèntrics de la ciutat. Durant la protesta es van enganxar diversos cartells en establiments comercials de multinacionals i entitats bancàries on s'hi podien llegir missatges com “no a la llei mordassa”, “volem fer fotos als polis” o “desobeïm l'ordenança”, entre d'altres.

La marxa de la CTS va acabar a la plaça Puigmercadal amb la lectura del manifest. Va ser en aquest moment quan les organitzadores van afirmar que la Festa Major és “un moment de reivindicació i lluita per recuperar uns carrers que ens volen prendre” i, per això, cal “fer sentir la nostra veu davant les lleis i ordenances que ataquen la sobirania popular”. I és que, segons la Coordinadora, “una forta mobilització popular és l'única eina que tenim per posar fi a les lleis i situacions injustes”.

Etiquetes: FMA, CTS, notícia