Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

4 membres de la PAHC Bages a judici

 4 membres de la PAHC Bages seran jutjades per haver okupat un bloc propietat de la SAREB l’abril de l’any passat

REDACCIÓ BAGES 08/09/2015

Dimecres a les 10 del matí seran jutjades 4 membres de la PAHC Bages per haver okupat un bloc propietat de la SAREB l’abril de l’any passat. Malgrat que els habitatges han passat a lloguer social, que la situació de les famílies s’ha regularitzat i que la SAREB ja es va retirar com a acusació, la fiscalia de Manresa manté la denúncia per okupació il·legal i el judici penal segueix endavant.

Davant d’aquest escenari, la PAHC Bages exigeix “l’arxivament de la causa i que les persones denunciades siguin absoltes de qualsevol càrrec o pena que se’ls volgués imposar”.

L’Ajuntament també es posiciona

Davant la immediatesa del judici, avui la Comissió Informativa de Presidència de l’Ajuntament manresà ha aprovat per unanimitat -excepte per Ciutadans que no era a la reunió- demanar l’arxivament de la denuncia a la fiscalia i la retirada de càrrecs contra les persones denunciades. 

Des del consistori han recordat que l’Agència Catalana de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya disposa de la documentació sobre les famílies que viuen a l’immoble i que la seva situació està sent regularitzada.

El segon bloc okupat

Aquest bloc, situat al carrer Girona, és el segon que va okupar la PAHC Bages i forma part de l’Obra Social la PAHC. Actualment un total de 14 famílies formades per 43 persones viuen a l’habitatge, 19 de les quals són menors d’edat.