Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • La PAHC Bages fa una acció coordinada als Jutjats de Manresa perquè s’aturin els desnonaments

La PAHC Bages fa una acció coordinada als Jutjats de Manresa perquè s’aturin els desnonaments

Acció coordinada als Jutjats de tot Catalunya perquè s'aturin els desnonaments

JORDI BORDES 16/09/2015

La lluita i la perseverància de les PAH catalanes va aconseguir que el passat 23 de juliol s'aprovés per unanimitat la ILP impulsada per la PAH, l'Obersvatori DESC i l'APE. Des d’aquell moment la ILP va passar a ser la "llei 24/2015  de mesures urgents per a afrontar  l’emergència en l’àmbit de  l’habitatge i la pobresa energètica". Aquesta és una llei que posa sobre la taula mecanismes per aturar els desnonaments d’hipoteca i de lloguer, els talls de  subministraments.

Els promotors de la ILP afirmen en un comunicat que saben que "el fet d'aprovar una llei no canvia la realitat immediatament" i per això volen "forçar-ne l'aplicació" amb una campanya de "contactes i pressió". Denuncien que hi ha lleis que no s'acaben aplicant perquè "els poders fàctics mouen cel i terra" per aturar-les.

Avui les diferents PAH's de Catalunya, entre elles la del Bages, s'han presentat als Jutjats de tot Catalunya amb una carta per entregar als jutges degans per tal de demanar-los que apliquin la nova llei als seus jutjats i que aturin els desnonaments de famílies vulnerables. En aquest enllaç es por llegir el document sencer.

També diuen estar convençudes que tindran una bona rebuda per part dels jutges, els quals s'han mostrat sensibles "amb la defensa dels consumidors, la tutela judicial efectiva i els drets essencials de les persones".
A la vegada recorden que la Generalitat i els Ajuntaments tenen la responsabilitat de fer que "aquesta llei sigui realment útil per a protegir el dret a l'habitatge i protegir les persones". Per aquest motiu reclamen que el desplegament de la llei sigui "immediat" especialment pel que fa "les mesures de xoc per aturar els desnonaments i els talls de subministraments". En cas que no s'apliqui afirmen que "ho denunciarem de forma contundent".

Amb l'objectiu que s'apliqui la llei han engegat tres accions: l'elaboració amb la Secretaria d'Habitatge d'una guia conjunta d'aplicació de la ILP pels Ajuntaments; la reclamació a la Generalitat i Ajuntament que les ofertes de lloguer social responguin a la llei i en cas contrari que s'apliquin sancions; i per últim han iniciat contactes amb el món de la judicatura i dels professionals dels serveis socials, així com del tercer sector perquè col·laborin amb la defensa de l'aplicació de la llei.
Acaben el comunicat recordant que si quan no hi havia una llei que els emparés no van permetre "la vulneració dels nostres drets", ara amb aquesta llei "exigirem la seva aplicació en tot moment.


 

Etiquetes: notícia