Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • Una vuitantena de persones es concentren a Manresa en suport a les persones refugiades

Una vuitantena de persones es concentren a Manresa en suport a les persones refugiades

La concentració, que es repetirà cada dimecres, ha denunciat els Estats causants de les guerres


Concentració a la plaça Sant Domènec / Jordi Bordes

JORDI BORDES 17/09/2015

Una vuitantena de persones es van concentrar ahir a la plaça Sant Domènec de Manresa darrera el lema #ManresaAcull. Durant la concentració hi va haver diversos parlaments que van denunciar la precària situació de les refugiades, la indiferència de la Unió Europea davant la crisi humanitària i els Estats que han provocat les guerres. Seguidament es va fer un minut de silenci per recordar les refugiades que lluiten i moren en cerca d’una vida digna. Un minut d'aplaudiments per qui les està acollint. I un amb xiulades i crits contra els Estats europeus que han provocat aquesta situació.
En la concentració també hi van assistir alguns joves del casal de joves La Kampana que lluïen una pancarta amb el lema "Nosaltres fem la traveta a les fronteres imposades".


Concentració a la plaça Sant Domènec / Jordi Bordes


Moció al ple de l'Ajuntament

Dijous es presentarà al ple de l'Ajuntament de Manresa una moció de "suport a l'acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la mediterrània".
La moció impulsada per Tots Fem Bages, Stop Mare Mortum i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament manifesta la preocupació de les entitats per la crisi humanitària del mediterrani. I senyala que, segons dades d'ACNUR, aproximadament 322.000 persones han creuat la Mediterrània durant el 2015.

Davant aquesta situació es proposen diversos acords. Per una banda demanar al Govern espanyol una major dotació de recursos a la UE per suport jurídic, assistència, acollida i integració social, l'augment de les places d'asil, la prolongació de 6 a 24 mesos del període d'acollida, l'avenç cap a reconèixer l'estatus de refugiades a les persones que emigren per motius econòmics i donar suport als països d'asil.
Alhora demana al govern de la Generalitat actualitzar la dotació pressupostària del Pla de Protecció Internacional a Catalunya(PPIC), territorialitzar els serveis d'atenció a les persones demandants d'asil, donar suport als municipis acollidors i igual que es demana al Govern espanyol, donar suport als països d'asil.
A la vegada aquesta moció proposa accions en l'àmbit municipal com ara revisar els plans d'acollida municipals, definir els serveis i infraestructura que pot oferir cada municipi, treballar per la sensibilització de la població del municipi sobre la realitat de les refugiades i garantir que les polítiques municipals de cooperació al desenvolupament tinguin vocació transformadora.

Etiquetes: notícia