Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Arran reivindica l'acció contra McDonald's

Les joves han llençat pintura a la façana del nou establiment situat a Manresa

Establiment McDonald's situat a Manresa, on s'observen les taques de pintura / Arran Manresa
Establiment McDonald's situat a Manresa, on s'observen les taques de pintura / Arran Manresa

REDACCIÓ BAGES 23/09/2015

Arran Manresa ha dut a terme, aquesta nit, una acció contra el nou establiment que McDonald's ha obert a la capital del Bages. I és per això que la multinacional ha inaugurat avui amb els vidres tacats de pintura groga i vermella. 

L'assemblea de joves ha explicat, en un comunicat, que “la poca sobirania alimentària que ens queda es veu minvada dia a dia amb l'obertura de nous establiments” de multinacionals com McDonald's considerat, per Arran, “la viva imatge del capitalisme més salvatge” i “un dels abanderats de l'imperialisme econòmic”. En aquest sentit, han denunciat la situació “d'explotació” i precarietat” de les treballadores i la “nul·la possibilitat” que té la plantilla per organitzar-se sindicalment a causa de la temporalitat dels seus contractes. 

Les joves han afirmat que aquests establiments són tan sols “la part visible d'un arbre corcat i corromput”, les arrels del qual “destrueixen tot allò que toquen”. Segons l'organització juvenil, el menjar que ven McDonald's “és un atemptat contra la nutrició” i provoca un major risc de contraure malalties cardiovasculars i diabetis, entre d'altres. Tanmateix, argumenten que la carn la compren als grangers “a preus irrisoris” i, fins i tot, per sota del seu preu de cost. Des d'una òptica mediambiental, manifesten que “McDonald's i les indústries afins són sinònim de destrucció”. I és que Arran assenyala la responsabilitat directe de McDonald's en la pèrdua d'hectàrees de boscos tropicals per construir granges on es practica la ramaderia intensiva, així com l'ús d'una gran quantitat de material d'envasatge no biodegradable. 

Per tots aquests motius, Arran Manresa conclou que “no volem més McDollars, ni aquí, ni enlloc!”. 

Etiquetes: Arran, McDonald's, manresa, notícia