Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

L'Ateneu Ca la Teia obre les portes a Santpedor

Durant el cap de setmana passat es van fer activitats amb motiu de la inauguració de l'espai alliberat

ANNA PERARNAU 29/09/2015

L'Ateneu Popular Ca la Teia, alliberat el maig d'aquest any, per fi obria les portes al poble aquest passat cap de setmana. L'espai, situat davant de l'Institut d'Auro de Santpedor, va acollir un seguit d'activitats en el marc de la seva inauguració.

Divendres s'obrien les persianes a toc de gralla i seguidament es presentava el projecte del nou espai alliberat. Les integrants de l'assemblea van explicar que el local acollia diferents col·lectius com ara  la cooperativa de consum la Granera, l'assemblea de Joves El Graner, el grup de suport de la CUP, La colla bastonera Els Picarols, les Gralleres i l'esplai GEPS. «L'Ateneu Popular Ca la Teia és un projecte que parteix de l'autogestió i l'assemblearisme com a eixos centrals de funcionament.» En aquest sentit, expliciten que «l'objectiu que tenim és crear les condicions materials per tal de poder desenvolupar una activitat social i cultural per a tothom».

Després de la presentació, el col·lectiu de la Granera va fer un sopar popular i seguidament el grup de música local Ayawasca van fer un concert a l'interior de l'Ateneu, seguit d'un pilar per part dels Castellers de Santpedor i un ball de bastons dels Picarols. El dia va finalitzar amb un concert en acústic del grup sallentí Kòdul.

Dissabte al matí les persones dels diversos col·lectius de Ca la Teia van realitzar visites guiades per l'interior de l'espai. En acabat, la colla sardanista local Aires d'Or, va ballar unes Sardanes davant de l'espai alliberat i seguidament es va fer un vermut a so del grup musical feminista Dona Kanya. El dia acabava amb un tast de cerveses artesanals al local del born, a càrrec de Manel Fernàndez.

Finalment, diumenge, l'Ateneu Ca la Teia va autoorganitzar i gestionar la Taverna de la Fira, en el marc de la Fira de Sant Miquel, a la placeta del Born. Al migdia es va fer un vermut mentre Anaïs Vila cantava algunes cançons del seu últim cd i algunes versions. Seguit del vermut, la Granera va cuinar una paellada per dinar. El dia va acabar amb l'actuació de Dib's en acústic i el karaoke popular. Entre cançó i cançó s'anava explicant com anaven les eleccions al poble.

Etiquetes: notícia