Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • Dos 'Legionarios' entre els detinguts pels atacs racistes contra l'Estrep

Dos 'Legionarios' entre els detinguts pels atacs racistes contra l'Estrep

Així ho afirma un d'ells en un escrit difós per les xarxes socials. També assegura que l'alcalde era al lloc dels fets el dia que va tenir lloc la primera agressió i que l'endemà es va reunir amb ell

Imatge publicada al Facebook de Luís Z. H. / Facebook
Imatge publicada al Facebook de Luis Z. H. / Facebook

MERITXELL BRUN 06/10/2015

Dos dels tres detinguts arran dels atacs racistes contra els joves i les educadores del centre d'acolliment de menors l'Estrep, Pedro P. T. i Luis Z. H., són membres de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona, segons ha assegurat Manresainfo

En un escrit difós per les xarxes socials, Luis Z. H. afirma que va estar a la Legión amb un dels detinguts: Pedro P. T. Cap dels dos se n'amaga i mostren la seva passió per la Legión i els seus valors a través de les fotografies que pengen a les xarxes socials. Fins i tot, s'observen algunes imatges en les quals apareixen armats amb fusells, metralletes i armes blanques. 

En el mateix text, explica que va ser detingut per policies d'incògnit amb qui “havia col·laborat” en les detencions de presumptes lladres. En aquell moment els agents “es van disculpar” i “avergonyits” li van dir que l'havien de detenir perquè eren les ordres que havien rebut. Una situació que -assegura- es va repetir a comissaria, quan “un munt de Mossos” es van disculpar personalment per la detenció.

Segons es desprèn del relat, ell hauria estat una de les persones que va estar present en l'agressió contra dos joves magribins, a qui acusaven d'entrar a robar a una de les cases de la urbanització del Calvet, i en l'atac contra l'Estrep que va tenir lloc la nit del mateix dia. 

“El nostre alcalde hi era”

Almenys en dues ocasions, en Luis deixa clar que l'alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda (CDC), es trobava al lloc dels fets la nit del 21 de setembre: “el nostre alcalde sí que hi era”, assevera. El detingut desacredita la versió del centre en considerar que no va ser un atac racista i reforça l'argumentació tot puntualitzant que el batlle “no té dubtes respecte el que va passar” perquè “hi era” i “ho va veure”. L'endemà, quan va tenir lloc la segona agressió, en Luis estava reunit amb l'alcalde i el vigilant local, segons explica ell mateix a les xarxes socials. No detalla, però, ni el motiu ni el contingut de la trobada.

Etiquetes: Estrep, antifeixisme, antiracisme, notícia