Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Crida a l'autodefensa feminista contra la violència masclista

Una trentena de persones s'han concentrat a Manresa per denunciar la violència masclista

Concentració a la plaça Sant Domènec de Manresa organitzada per la Coordinadora Feminista del Bages sota el lema
Concentració a la plaça Sant Domènec de Manresa organitzada per la Coordinadora Feminista del Bages sota el lema "Ni una menys"

MERITXELL BRUN 08/10/2015

Sota el lema “Ni una menys”, la Coordinadora Feminista del Bages ha organitzat aquest vespre una concentració a la plaça Sant Domènec de Manresa de rebuig a la violència masclista i per condemnar els feminicidis. Durant la mobilització, s'ha fet una cassolada i un minut de silenci dedicat a les dones assassinades, pel fet de ser-ho, en mans dels homes. 

Mila López, membre de la Coordinadora, ha afirmat que “volem denunciar i anunciar que estem fartes de patir violència masclista pel fet de ser dones”. Les feministes que integren la Coordinadora, ha explicat López, exigeixen la implicació de les institucions i una “resposta radical de la societat” que permeti eradicar la violència patriarcal i construir una societat “lliure de desigualtats”. “Ens assassinen, ens violen, ens utilitzen com si fóssim simples màquines reproductores al servei del capital”, ha sentenciat. És per tot això que ha reivindicat “l'autodefensa feminista contra la violència masclista”.

Les esbiaixades xifres oficials  

Almudena, Maimouna, Silvina, Leire, Cristina, María, Sandra... són només algunes de les dones assassinades, víctimes de la violència masclista. Fins ara, 76 dones han estat assassinades per homes a l'Estat espanyol, segons dades de la plataforma Feminicidio.net. Però la xifra canvia si s'observen les dades oficials publicades pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. En aquest cas, tan sols es reconeixen 34 víctimes mortals, ja que les estadístiques oficials només computen les víctimes de la violència masclista en el marc d'una relació sentimental, vigent o acabada. És per això, que Feminicidio.net sorgeix per reflectir la realitat dels feminicidis i inclou els feminicidis íntims -que impliquen una relació sentimental- però també els casos que s'investiguen, els feminicidis familiars, i les dones que han estat assassinades en diversos contextos (a l'estranger, durant un robatori, etc.).

Etiquetes: Coordinadora Feminista Bages, feminisme, notícia