Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • La PAHC Bages aconsegueix contractes de lloguer per a catorze famílies que viuen en un bloc de la Sareb

La PAHC Bages aconsegueix contractes de lloguer per a catorze famílies que viuen en un bloc de la Sareb

El Bloc 2 de Manresa, ocupat des del mes d’abril de 2014, propietat de l'anomenat 'banc dolent', va ser cedit a l’Agència d’Habitatge de Catalunya, amb la qual la plataforma ha negociat la formalització dels contractes

MARIANA CENTENO 09/11/2015

Dijous passat, la PAHC Bages va signar els contractes de lloguer per cinc anys dels pisos del Bloc Bages 2, després de negociar amb l’Agència d’habitatge de Catalunya. Aquesta fita, anunciada avui en una roda de premsa, s’emmarca dins la campanya La Sareb es nuestra i reforça la lluita de les activistes de la PAH, que volen deixar clar que la cessió de pisos per a lloguer social per part de grans tenidors és necessària, factible i s’ha d’estendre.

El Bloc 2 de Manresa està ocupat des del mes d’abril de 2014, és propietat de la Sareb i hi viuen catorze famílies. L’edifici va ser cedit a l’Agència d’Habitatge de Catalunya, amb la qual la PAHC ha negociat l'establiment dels contractes i els detalls per formalitzar-los. "La primera negociació que vam guanyar va ser que les famílies de la PAHC es quedin a viure al bloc", comenta Bernat Sorinas, membre de la PAHC Bages. A les negociacions, també hi va participar l’Ajuntament de Manresa.

Manresa és la ciutat on hi ha més pisos buits de Catalunya, prop de 9.000, que representen un 24% del parc d’habitatge de la ciutat

Manresa és la ciutat on hi ha més pisos buits de Catalunya, prop de 9.000, que representen un 24% del parc d’habitatge de la ciutat. L'Ajuntament ja té el llistat d'immobles no habitats que hi ha al municipi sobre la taula i, la setmana passada, va anunciar que iniciaria el procés per multar els grans tenidors que mantinguin els immobles sense ocupants. "La principal problemàtica que tenim aquí és el que està passant amb l’habitatge. I la PAH ja hem ocupat cinc blocs", explica Sorinas, que afegeix que, cada setmana, una mitjana de nou o deu famílies arriben a l’assemblea del col·lectiu amb problemes seriosos d’habitatge.

Dels cincs blocs ocupats per la PAHC a la ciutat, un, propietat de Servihabitat, va ser desallotjat i els quatre restants són de la Sareb. Ara, les membres del col·lectiu es plantegen l'objectiu de formalitzar els contractes de lloguer per a les famílies que viuen als altres tres blocs, tal com s'ha aconseguit fer amb les del Bloc 2. "Mentre l’Ajuntament no posi sobre la taula solucions que vagin més enllà d’un pla d’habitatge de futur (que es desenvoluparà d’aquí anys) i ens arribin famílies que es queden sense sostre, seguirem com fins ara: posarem solucions i, si hem d’ocupar pisos, els ocuparem", diuen.

Article publica originalment a La Directa

Etiquetes: notícia