Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Arran Manresa segella els panys de diverses immobiliàries

L’assemblea de joves Arran Manresa ha segellat aquesta nit els panys de diverses immobiliàries del centre de la ciutat per denunciar la greu situació en matèria d’habitatge que pateixen moltes manresanes.


Foto / Manresa Calidoscopi


REDACCIÓ BAGES 11/12/2015


L’assemblea de joves Arran Manresa ha segellat aquesta nit els panys de diverses immobiliàries del centre de la ciutat per denunciar la greu situació en matèria d’habitatge que pateixen moltes manresanes, malgrat que la ciutat disposa de milers de pisos buits on s’hi podrien reubicar les persones sense habitatge o amb habitatges deficients. L’acció s’emmarca en la campanya “Sostre i Treball” que duen a terme les assemblees d’Arran als Països Catalans.
Arran Manresa ha argumentat els motius de l’acció en un comunicat enviat als mitjans. Segons l’assemblea de joves, aquesta acció s’ha dut a terme per visibilitzar que les immobiliàries “siguin grans o petites, són part de l’engranatge que converteix una necessitat i un dret bàsic i fonamental com és l’habitatge, en una mercaderia per a enriquir-se”. Aquestes mateixes immobiliàries “s’han beneficiat d’una bombolla immobiliària que ha empobrit les persones i ha destrossat el territori”, i, a més, “xuclen els pocs recursos econòmics de què disposen les classes populars perquè paguin per un dret bàsic”.
Tantmateix senyalen que un altre dels motius de l’acció és denunciar que “hi ha 7372 habitatges buits a Manresa, quan milers de manresanes no disposen d’habitatge o disposen d’un habitatge precari”, també que “5572 manresanes pateixen falta d’espai vital a la llar, la qual cosa ocasiona problemes de convivència, psicosocials, d’higiene...”. Quant a això Arran Manresa ha volgut remarcar que “rere la fredor de les xifres que estem donat hi ha persones que pateixen, hi ha persones explotades, hi ha persones que passen gana, que passen fred”.
A la vegada han volgut deixar clar que “acabar amb les activitats immobiliàries capitalistes no significa acabar amb les activitats immobiliàries ni amb les persones que treballen en aquest sector, sinó que significa posar l’activitat immobiliària en mans de la societat, no del mercat capitalista, de manera que tingui una gestió pública o comunitària i tingui com a finalitat proporcionar habitatge digne per a tothom, no l’enriquiment privat”.
La darrera reflexió del comunicat exposa que “en comptes d’adonar-nos de la violència quotidiana que pateixen milers de manresanes i sentir profundament que tanta gent ho estigui passant malament, seguirem capficats en els panys espatllats i mirarem el dit quan és la lluna el que s’està assenyalant”. D’aquesta manera conclouen que “4 panys espatllats és violència? Potser sí. Però vivim immersos en la violència. La violència contra les pobres, que serveix per exprimir-les i treure’n enormes beneficis, no serà condemnada mai pels discursos oficials que s’omplen la boca de discursos contra la violència. En canvi, la violència dels que combaten i denuncien la violència legal i oficial (ni que només es tracti de quatre panys espatllats) serà condemnada enèrgicament pels que dia rere dia deixem passar pacíficament la violència pel nostre davant.” Acaben reivindicant el lema de la campanya “N’estem fartes, volem Sostre i Treball!”

Etiquetes: Arran, manresa, drets socials, notícia