Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

La PAHC Bages celebra 3 anys de lluita pel dret a l'habitatge

Els números parlen per si sols, en 3 anys, 110 dacions en pagament, 16 condonacions de deute, més de 80 reestructuracions i 5 blocs okupats on hi viuen més 120 persones


Roda de premsa a l'Ateneu La Sèquia/ Imatge: PAHC

REDACCIÓ BAGES 16/12/2015

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme(PAHC) Bages celebra aquest cap de setmana el seu tercer aniversari. Ahir en una emotiva roda de premsa a l'Ateneu Popular La Sèquia n'han presentat els actes, en el següent enllaç trobareu tot el programa d'activitats.
En els tres anys de vida de la Plataforma han explicat que més de 300 famílies "que buscaven ser escoltades, sentir-se compreses i fer-se fortes" han passat per les assemblees. La PAHC, han afirmat, s'ha enfrontat a qui ha girat l'esquena a totes aquestes famílies "bancs, grans financers, immobiliàries i la mateixa administració". Els números parlen per si sols, en 3 anys, 110 dacions en pagament, 16 condonacions de deute, més de 80 reestructuracions i 5 blocs okupats on hi viuen més 120 persones. Alhora s'han felicitat per la seva victòria més recent, l'aprovació per unanimitat al parlament de la ILP "que garanteix el dret a un habitatge digne i als subministraments bàsics".

El to de la roda de premsa s'ha elevat quan han denunciat que: el rescat dels bancs ha costat 200.000 milions d'Euros des del 2007, que des del 2007 a l'Estat espanyol hi ha hagut 400.000 desnonaments, que només el 2014 s'han efectuat 500.000 talls de subministraments o que a Catalunya hi ha actualment 90.000 famílies sense ingressos.

A l'Ajuntament de Manresa li han exigit que reclami "els 627 pisos buits i habitables que té localitzats" i que són propietat de bancs. A la vegada volen que "aturi tot tipus de desnonaments de lloguer o d'hipoteca" i han recordat que entre desembre i gener "n'hi ha previstos com a mínim 5 a Manresa". En relació a FÒRUM, empresa pública molt criticada per la PAHC, han demanat que els seus pisos tinguin un lloguer "d'acord amb els ingressos de les famílies". Per altra banda han anunciat que denunciaran al Síndic de Greuges "els contractes abusius de lloguer d'habitatges".

Missatge als partits polítics

Per acabar han llençat 5 exigències als partits que es presenten a les eleccions al Congrés dels Diputats del pròxim diumenge, especialment al PP, PSOE i Ciutadans. Els han reclamat que: incloguin la dació en pagament retroactiva, facin del lloguer una opció real i estable d'accés a l'habitatge, que aturin els desnonaments, que ampliïn el parc públic d'habitatges amb els habitatges buits de la banca i que garanteixin els subministraments fen corresponsables a les empreses subministradores.