Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

La Policia Local de Manresa deté un jove d’Arran

Els agents l’acusen de “causar desperfectes en els vidres d’una entitat bancària”. El jove ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial

 

MERITXELL BRUN 29/04/2016

Avui a la matinada la Policia Local de Manresa ha detingut un jove d’Arran, a qui acusen de “causar desperfectes en els vidres d’una entitat bancària”. El jove, en declaracions a l’Apunt, ha explicat que el van detenir dos agents de paisà a escassos metres de casa seva. L’activista ha manifestat el seu desconcert amb l’actuació policial, ja que, segons ha dit, els agents el van acusar directament d’haver llençat pedres contra els vidres d’una sucursal bancària. 

Després de passar la nit a la comissaria de la regió central dels Mossos d’Esquadra, al matí ha passat a disposició judicial. El jove s’ha acollit al dret de no declarar i vora la una del migdia ha quedat en llibertat amb càrrecs. 

Arran Manresa i Alerta Solidària denuncien la repressió política

Arran Manresa i Alerta Solidària denuncien que la detenció respon “a la repressió política que exerceix l’Estat” contra “les persones que desafien l’actual sistema capitalista i patriarcal”. Les dues organitzacions de l’Esquerra Independentista afirmen que aquesta repressió no es pot deslligar d’una legalitat “feta a mida dels interessos de la classe dominant que ostenta el poder de l’Estat i de les seves institucions autonòmiques”. És per això que han posat de manifest la necessitat de “desobeir la seva legalitat”, ja que consideren que “protegeix els bancs en lloc de protegir les classes populars”. 

Els dos col·lectius també han subratllat que la repressió política pretén “desmobilitzar-los” i “fer-los retrocedir en la seva lluita”. I, en aquest sentit, han afirmat que “no permetran que la repressió els aturi en la defensa de la justícia social”. 

 

Comunicat d'Arran Manresa i Alerta Solidària
Comunicat d'Arran Manresa i Alerta Solidària

Etiquetes: Alerta Solidària, Arran, notícia