Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Arran exigeix la readmissió d’un treballador acomiadat per Bonpreu

L’organització juvenil va pintar dos establiments del Bonpreu, en suport al treballador gracienc acomiadat després de presentar la baixa mèdica

Pintada al Bonpreu del barri de la Font de Manresa / Arran Manresa
Pintada al Bonpreu del barri de la Font de Manresa / Arran Manresa

MERITXELL BRUN 23/05/2016

Arran Manresa ha reivindicat les pintades que la setmana passada van aparèixer als supermercats Bonpreu de Sant Vicenç de Castellet i del barri de la Font de Manresa. L’organització juvenil ha explicat que es tracta d’una acció de suport amb el treballador que va ser acomiadat al novembre després de presentar la baixa mèdica. Feia tres mesos que el jove, de 26 anys, treballava al Bonpreu del carrer Verdi de la Vila de Gràcia (Barcelona). 

La Precària, l’assemblea laboral del Casal Popular Tres Lliris, explica que, l’endemà de patir un esquinç cervical, l’empresa va obligar el jove a treballar “sense la protecció recomanada pel metge” tot i tenir coneixement de la lesió que patia. Aquest fet, afirma La Precària, “va repercutir sobre la lesió i li va agreujar el dolor”. Abans d’anar al CAP, el jove gracienc va acudir al supermercat “per trobar una solució”, però, segons explica l’assemblea laboral de Gràcia, “la gerent es va limitar a amenaçar-lo i li va dir que, si agafava la baixa, hauria d’assumir les conseqüències”. Les amenaces van esdevenir una realitat quan el treballador va presentar el document mèdic. En aquest moment l’empresa li va comunicar que no havia superat el període de prova: “quan vaig entregar la baixa a la meva gerent em va dir que havia de parlar amb mi. Em van fer fora”, va relatar el jove. El seu contracte laboral, però, indicava que en cas de baixa se suspenia el període de prova fins a la reincorporació. 

Per tot això, Arran Manresa s’ha sumat a la crida de La Precària per exigir la readmissió del jove. 

Manel Prat, exdirector dels Mossos d’Esquadra i actual cap de comunicació i màrqueting de Bonpreu

El grup Bon Preu agrupa la cadena de supermercats Bonpreu, els hipermercats Esclat i les benzineres EsclatOil. L’hòlding, propietat dels germans Font i Fabregó, ha crescut de forma significativa els darrers anys, tant pel que fa a vendes -que gairebé s’han doblat des de 2008- com a establiments. 

Manel Prat, després de dimitir com a director dels Mossos d’Esquadra, va continuar la seva carrera professional al grup Bon Preu. Ara és cap de comunicació i màrqueting de la cadena de supermercats. Prat va dimitir la mateixa setmana que el Parlament tenia previst votar una moció que demanava la renúncia del seu càrrec per la desastrosa gestió del cas d’Ester Quintana, la dona que va perdre un ull per l’impacte d’una bala de goma durant la vaga general del novembre de 2012. Durant el mandat de Prat també hi va haver altres casos que van aixecar molta polèmica com l’actuació policial que va provocar la mort de Juan Andrés Benítez, el seguiment d’activistes a través del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) o el desallotjament de l’acampada de plaça Catalunya.

 

Etiquetes: Bonpreu, Arran, notícia