Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • La PAHC 'no calla' i torna a sortir al carrer contra la pobresa energètica i la repressió

La PAHC 'no calla' i torna a sortir al carrer contra la pobresa energètica i la repressió

 
La manifestació parada davant la seu de Gas Natural al carrer Víctor Balaguer/ JORDI BORDES

JORDI BORDES 24/11/2016

Els càntics contra la pobresa energètica i la repressió han provocat que nombroses veïnes sortissin als balcons durant la manifestació de resposta a la detenció del passat dimarts de l'activista de la PAHC Berni Sorinas. Encapçalats per una pancarta amb el lema "La pobresa energètica mata! No podran fer-nos callar" 150 persones han recorregut els carrers del Barri Antic i Valldaura convocats per la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages. La manifestació que ha començat a les 8 del vespre a la plaça Major i ha estat en tot moment custodiada per agents de Mossos d'Esquadra i Policia Local, amb uniforme i de paisà, ha transcorregut sense incidents.

Durant la marxa s'han cridat consignes clàssiques en les mobilitzacions de la Plataforma com "anticapitalistes", "si se puede", "que pasa, que pasa, que no tenemos casa", "si esto no se arregla, guerra guerra guerra" o "la PAHC unida jamás será vencida". Però en aquesta ocasió, s'han escoltat amb més energia càntics contra els cossos policials com "què fa la policia? tortura i assassina" o "qui sembra la misèria, recull la ràbia".

La mobilització ha tingut el seu punt àlgid al carrer Víctor Balaguer, davant de la seu de Gas Natural, on les manifestants s'han aturat i han penjat diversos cartells amb missatges com "les nostres vides VS els vostres beneficis" o "Gas natura i Endesa mata".


Cartells enganxats a la seu de Gas Natural/ JORDI BORDES