Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • Un centenar de persones es manifesten a Manresa sota el lema "Ni una menys! contra les violències masclistes, autodefensa feminista!"

Un centenar de persones es manifesten a Manresa sota el lema "Ni una menys! contra les violències masclistes, autodefensa feminista!"

-La concentració va ser convocada per Acció Lila i Arran Manresa amb motiu del 25N, diada contra les violències masclistes.

-Els Mossos d’Esquadra van identificar diverses activistes abans i després de la manifestació

ALBA FLETA 26/11/2016

Un centenar de persones van respondre ahir a les 7 de la tarda a la convocatòria feta per Acció Lila i Arran Manresa acudint a Plaça Sant Domènec on es va donar inici a la manifestació.

Dies abans aquests dos col·lectius feministes i anticapitalistes havien fet pública una nota de premsa on explicaven que amb el que portem d’any “ja han mort assassinades 31 dones als Països Catalans i 92 a l’Estat Espanyol”, a més afegien que els assassinats “només són la cara més visible de la violència que exerceix la societat patriarcal on vivim”, deixant clar que darrere aquestes morts “hi ha el patiment, el dolor i la discriminació de milions de dones, que van des de l’assetjament sexual, al maltractament físic i psicològic”, i «tot tipus d’opressions, injustícies i violències que pateixen les dones». Finalment cridaven a manifestar-se massivament com a  forma de mostrar “el rebuig explícit de Manresa cap a la violència masclista”.

Uns minuts abans de les set de la tarda, encara sense haver començat la manifestació, els Mossos d’Esquadra van identificar diverses activistes, tot i aquest fet, la concentració va començar amb normalitat, tallant la carretera a l’altura de la Plaça Sant Domènec. Poc després unes quantes persones amb màscares i vestides de negre van fer un mural en pocs minuts on es pot llegir “Feminicidis Països Catalans l’any 2016” seguit de 31 mans blanques disperses pel fons negre que simbolitzen les 31 dones assassinades a mans del sistema patriarcal i capitalista.

Una vegada duta a terme aquesta acció la manifestació va pujar fins a la carretera de Vic, amb càntics com “patriarcat i capital, aliança criminal”, “si ens toquen a una, ens toquen a totes” o “no hi som totes, falten les mortes”. Tot seguit es va fer un minut de silenci en record de les dones víctimes de la violència masclista i es va llegir un manifest on es reiterava el ja explicat i es deixava clar que "davant aquesta realitat, no ens quedarem aturades", i "respondrem atacant aquells que ens volen silenciades, organitzant-nos, empoderant-nos". 

La concentració va quedar desconvocada cap a les 8 de la tarda, quan les manifestants ja n’estaven tornant, els mossos altra vegada van identificar dues activistes. Per acabar la jornada es va fer un sopar a l’Ateneu Popular la Sèquia.