Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

La PAHC Bages ocupa l'Ajuntament de Manresa

REDACCIÓ BAGES 16/01/2017


"Ens veiem obligades a ocupar l'Ajuntament per tal que les nostres companyes no dormin al carrer", ha manifestat la PAHC Bages en una roda de premsa celebrada a l'interior del consistori. La plataforma s'hi ha concentrat al voltant de les onze d'aquest matí, explicant que, davant la manca d'un pla "a l'alçada de la problemàtica habitacional que vivim a la ciutat", volen "treure a la llum dos casos pels quals la institució no ha proposat cap solució". Les activistes porten mantes i sacs de dormir i anuncien la seva intenció de no marxar fins que no es doni una solució a en Zadik i la Fàtima i el seu nadó.

L'organització denuncia la inactivitat de l'Ajuntament, que porta dues setmanes sense donar resposta als casos d'aquestes dues persones, en situació de "misèria absoluta". Expliquen que la Fàtima, que té un fill d'un any i cap ingrès, va haver de marxar de casa la seva família. Una amiga li va oferir una habitació per passar uns dies mentre buscava una altra solució. "Els dies s'han convertit en mesos i la Fàtima ha de deixar l'habitació on mal viu tot aquest temps", exposen des de la PAHC. Per la seva banda, en Zadik porta 8 anys a Manresa i tampoc té ingressos. Està malalt i, després d'haver hagut de dormir en caixers, actualment resideix en un pis que està en obres i és molt insegur. L'Ajuntament només li ofereix un bitllet de bus per anar a viure una residència per sense sotre fora de Manresa, ciutat on té tota la seva xarxa.

La PAHC denuncia que són casos urgents dels quals porten setmanes avisant a serveis socials sense que aquests donessin cap resposta. La PAHC afirma que volen una solució "de mínims", ja que són conscients, denuncien, que l'Ajuntament no disposa d'habitatges per solucionar aquests casos, "el dret a l'habitatge està mercantilitzat i el parc d'habitatge públic a Manresa és del tot insuficient". Demanen que es garanteixi a aquests dos casos, de manera indefinida, sostre en algun alberg o pensió de Manresa mentre no es trobi una solució d'habitatge per ells.