Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • Es convoca una concentració de rebuig a la visita de Carles Puigdemont a Manresa

Es convoca una concentració de rebuig a la visita de Carles Puigdemont a Manresa

 

REDACCIÓ BAGES 20/01/2016

"Les nostres preguntes són la gana que les vostres respostes no saben satisfer. Les nostres preguntes són incendis que les vostres respostes no saben apagar" amb aquest fragment d'una cançó del cantautor valencià Feliu Ventura, el portal bllibertari.org, que recull articles i convocatòries de col·lectius llibertaris del Bages i Berguedà, ha començat el manifest que convoca una concentració el diumenge 22 de gener a les 21h contra la visita a Manresa del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

La visita de Carles mont és amb motiu de l'emissió en directe del programa "Jo pregunto", un programa que segons la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals(CCMA) busca "acostar la veu i les inquietuds dels ciutadans a la primera autoritat del país i obtenir respostes". Per la seva banda la convocatòria de protesta titlla el programa de "populista" i acusa d'utilitzar un mitjà públic "per reproduir el discurs dominant en un moment on es fa clarivident la pèrdua de legitimitat de la classe política".

Si bé la CCMA afirma que "els ciutadans considerin oportunes, formulades en directe des de la platea del Teatre Conservatori de Manresa i també a través de Twitter, Whatsapp o per videoconferència", les convocants defensen que això és fals, ja que les persones que preguntaran han passat per un "procés de preselecció" provocant que quedin fora del programa les preguntes sobre "realitats que incomoden".

Fan una llarga llista de les realitats que creuen que poden incomodar al President, com ara les retallades i la privatització de l'educació, la massificació en les llistes i sales d'espera dels hospitals, els criteris restrictius i denigrants que utilitza l'ICAM, les migrants tancades als CIE's, dels feminicidis, de les víctimes de l'especulació amb l'habitatge o dels qui reben l'acció repressiva de l'Estat. En aquest sentit fan una crida perquè la gent porti cartells amb les preguntes que no es realitzaran al programa.