Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Les preguntes de "les invisibles i les oblidades" a Puigdemont

 

REDACCIÓ BAGES 24/01/2017

Una vintena de persones es van concentrar diumenge al vespre en rebuig a la visita a Manresa del president de la generalitat, Carles Puigdemont, en motiu del programa «jo pregunto». El programa, consistia en una emissió en directe per TV3 en què Puigdemont contestava preguntes fetes per nou persones del públic escollides prèviament.

Les activistes es van situar l'entrada del teatre conservatori, amb cartells amb preguntes com "perquè els mossos fan batudes racistes?" o "quan serà la pròxima operació Pandora?" entre d'altres. Preguntes que com s'anunciava a la convocatòria feta a bllibertari.org, manifestaven que "estem esperant al president amb totes aquelles preguntes de les invisibles i les oblidades". Durant la concentració també es van cridar consignes com "saps el que és, no arribar a final de mes?", "la premsa apunta, la policia dispara" o "MAT, Fracking, Barcelona world, aquesta és la Catalunya de Puigdemont".

Els Mossos d'Esquadra van seguir de prop la concentració, acordonant una zona de 20 metres al voltant de la porta del teatre conservatori, impedint que les activistes s'acostessin a la porta. Es van viure alguns moments de tensió quan després de llançar alguns petards, els Mossos d'Esquadra van identificar una activista. La concentració va finalitzar quan el programa ja estava més enllà de la meitat de la seva durada.