Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

S'anuncia el començament de la campanya "Prou feminicidis"


Cartell de la pròxima xerrada en el marc de la campanya "Prou feminicidis"

REDACCIÓ BAGES 15/02/2017 

Endavant Bages, Arran i Acció Lila han comunicat l’inici de la campanya “Prou Feminicidis”. Segons han informat els col·lectius, la campanya durarà tot el 2017 i té com a principals objectius la visualització del masclisme des de la violència simbòlica fins als feminicidis i portar el feminisme més enllà de les diades definides.   

La campanya a més a més estarà dividida en quatre trams els quals tindran dins seu una temàtica diferent que es tractarà de diferents maneres. Dins de la campanya es vol donar una visió més global del masclisme, no únicament en el terreny de la crua violència que aquest provoca, sinó que tractarà de posar en evidència tot el sistema patriarcal que es fa visible amb l’assassinat. Respecte a la violència de gènere es vol manifestar com la violència simbòlica evoluciona cap a la violència física i finalment en els feminicidis. Els col·lectius volen també tractar dins de la campanya el caràcter transversal que té el feminisme, “en el sentit que les violències masclistes cobreixen tots els sectors i àmbits de la nostra societat” segons s’ha donat a conèixer en un comunicat.   

El primer tram tracta l’amor romàntic i la lesbofòbia i al Bages es tancarà amb una xerrada que es realitzarà aquest divendres 17 de febrer a l’Ateneu Popular La Sèquia a les 20h a càrrec de Nerea Roig.