Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Concentració a Manresa per la mort de tres treballadors


Concentració a la Plaça Major

OUSSAMA ROUAM 05/03/2017

Aquest dilluns 3 d'abril, s'han aplegat una cinquantena de persones a la Plaça Major de Manresa per retre homenatge a les tres víctimes mortals que hi ha hagut al Bages en tres dies consecutius a causa d'accidents laborals. L'acte, que va tenir lloc a quarts de set, va ajuntar membres de diferents col·lectius com Arran o la PAHC.

El breu acte va començar amb les organitzadores donant la benvinguda als assistents, tot seguit es va llegir un manifest recalcant el fet que les morts serien evitables amb unes condicions laborals millors, i denunciant el fet que el sistema capitalista intenti convertir en meres xifres les morts de les treballadores. Alhora reivindicava que "la realitat ens imposa la necessitat de no rendir-nos, de tornar-nos-hi amb tota la nostra ràbia". Per a la cloenda de l'acte es va fer un minut de silenci en memòria de les 3 víctimes mortals.

Les víctimes mortals eren: Emilio Lacruz Ramírez, un membre d'una empresa subcontractada per Iberpotash, a causa de no haver pogut superar les ferides provocades per un accident que va tenir en un camió, quan aquest va bolcar; Juan G. que treballava per a l'empresa Càrniques Toni Josep Vic va morir en una granja de Fonollosa quan una sitja per causes encara desconegudes va cedir i va atrapar el treballador; Pedro P. C., un operari que treballava per a Ascensors Serra va morir quan un sostre d'uralita es va esfondrar, provocant que caigués des d'una alçada de 9 metres.