Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Arran condemna públicament al PDeCAT per la repressió de l'1 de maig

OUSSAMA ROUAM, 12/05/2017

L'organització juvenil Arran Manresa va dur a terme el migdia de l'11 de maig una acció contra la seu del PDeCAT amb la qual s'exigia el cessament del comissari de la Regió Policial Central Sergi Pla i del Conseller d'Interior Jordi Jané.

Les joves han cobert els vidres de la seu del partit amb imatges de les lesions provocades pels ARRO(Àrees Regionals de Recursos Operatius, un organisme dels Mossos d'Esquadra) durant la manifestació de l'1 de maig. Les imatges de les ferides anaven acompanyades d'un cartell en el qual apareixien les cares dels responsables de la repressió i se'n demanava el seu cessament. L'assemblea de joves en un comunicat assegura que "la repressió ni ens espanta ni ens desmobilitza: i cada cop serem més, perquè a cada passa que fan ens demostren que la conciliació és impossible. O ells, o nosaltres". Altres militants afirmen que aquesta repressió busca sotmetre als moviments socials i que "és instigada pel Govern de la Generalitat i els seus esbirros regionals". La organització de l'Esquerra Independentista afirma però que són plenament conscients de que tot i la destitució hipotètica d'aquests alts càrrecs la situació no variaria i creuen que la lluita ha de continuar, defensant alhora que hi ha d'haver una presa de responsabilitats que comenci dins del mateix partit i que no poden deixar "que elements com aquests segueixin exercint els seus càrrecs amb total impunitat

La figura de Sergi Pla sempre ha estat envoltada de polèmica, a causa que abans d'entrar al cos dels Mossos d'Esquadra formava part de la Policia Nacional que va intercanviar-se gràcies als acords de transferències que van pactar el PP i CiU (PDeCAT actualment). Se'l vincula a diversos desallotjaments violents com el que va tenir lloc durant el 15-M a la Plaça Catalunya, i  va ser destituït de la Brimo (Brigada Mòbil) a causa d'una denúncia d'Esther Quintana. També se l'ha relacionat amb persones pertanyents a organitzacions d'extrema dreta.

Per la seva banda, Jordi Jané ha estat objecte de dures crítiques des dels moviments socials d'ençà que els Mossos d'Esquadra van actuar d'ofici imputant a cinc persones per la crema de fotos del rei durant el passat 11 de setembre. Alhora se'l qüestiona per la seva negativa a assumir un enfrontament amb l'Estat Espanyol.