Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

La solidaritat de la PAHC Bages doblega a Bankia

 
Pancarta de solidaritat amb la Paqui i el Jesús fora l'oficina de Bankia/ Apunt

REDACCIÓ BAGES 18/05/2017

La PAHC ho ha tornat a aconseguir, una dació en pagament per la Paqui i el Jesús que empesos per les dificultats econòmiques, l'any 2012 van haver de deixar de pagar la seva hipoteca. El deute amb Bankia: 170.000 euros, que els ofegaven i angoixaven. La persistència de la Plataforma, que va mantenir durant més de 8 hores al voltant d'una trentena de persones a l'oficina situada a la plaça de Crist Rei de Manresa, va doblegar Bankia, que durant les primeres hores es resistia a concedir la dació. Aquest tancament en banda per part de l'entitat bancària volia posar a prova la resistència dels PAHC, que sense dubtes va rebutjar les primeres ofertes de l'entitat per considerar-les insuficients. L'objectiu era clar, i quedava manifestat en l'escrit repartit des de bon matí on s'explicava el cas "no pararem fins a aconseguir una solució justa per als nostres companys".

La Plataforma denunciava durant la jornada que les negociacions amb Bankia durant els últims mesos "han estat inútil" i l'entitat "no ha mogut la seva posició intransigent ni un centímetre". Per això afirmen que "als banquers criminals no els importen els drets de les persones".

"Bankia ha guanyat l'any 2016, 804 milions d'euros i el primer trimestre de 2017 304 milions" denuncien les activistes i afegeixen "els seus beneficis els han aconseguit després que els seus dirigents van saquejar l'entitat que ha estat rescatada amb els diners dels nostres impostos"