Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

La Balconada es mobilitza contra el deteriorament del barri

L’Associació de Veïns de la Balconada comença una campanya per pressionar a l’Ajuntament per trobar una solució definitiva al deteriorament dels passejos del barri.

Pancarta de l'Associació de Veïns de la Balconada en protesta per l'estat de l'espai públic / Arxiu
Pancarta de l'Associació de Veïns de la Balconada en protesta per l'estat de l'espai públic / Arxiu

JORDI BORDES 31-12-2014

En declaracions a l'APUNT, el president de l'Associació de Veïns de la Balconada, Josep Torrejón ha afirmat amb rotunditat que en aquest barri fa molt de temps que ''no es fa cap actuació urbanística seriosa'' i assegura que el deteriorament ha arribat a un punt que arriba ''a ser perillós per les persones''. 

Encara amb el record de les últimes mobilitzacions al barri en contra de la zona verda que l'Ajuntament tenia previst instal·lar, l'Associació de Veïns torna a posar el crit al cel. Aquesta vegada la seva queixa va encarada a trobar una solució a l'estat en què es troben els passejos del barri, que a causa de la seva deterioració han provocat nombroses caigudes.

La campanya començarà amb una recollida de firmes acompanyada d'una petició al veïnat perquè denunciï les caigudes que hi ha massa sovint, sobretot entre la gent gran i els infants. Les caigudes són causades per les irregularitats que hi ha al paviment, fruit del creixement de les arrels dels arbres. L'Associació també farà assessorament per facilitar els tràmits de les denúncies. Durant els últims dies ja s'han penjat diverses pancartes reivindicatives pel barri així com també cartells informatius.

Estat del passeig de la Balconada / Twitter
Estat del passeig de la Balconada / Twitter

En busca de compromisos

L’Associació de Veïns, conscient de l’actual situació econòmica, demana un pla estable en el temps en el qual l’Ajuntament es comprometi a signar un conveni per tal de canviar els arbres per un altre tipus, en el que el creixement de les arrels no comporti la degradació del paviment. Per altra banda exigeixen la reparació de forma gradual dels trams afectats.

Per últim des de l'Associació es creu que el creixement de l'entorn del barri, tant els polígons dels Trullols o Bufalvent com l'Hospital Sant Joan de Déu, no ha repercutit positivament cap al barri, fruit ''d'anys de desídia dels governs municipals'' i denuncia que el deteriorament i abandonament ''està provocant la infrautilització dels espais públics".

Josep Torrejón creu que això és causa de què últimament ''hem sigut un barri dòcil amb l'Ajuntament'', i que després de què als anys 80 la mobilització fos molt forta afirma que ''a l'anar aconseguint les fites ens vam relaxar i vam pecar d'autocomplaença''. L'Associació està a l'espera de la resposta de l'Ajuntament per decidir com seguir amb les mobilitzacions. Però segons Torrejón la resposta del veïnat a la reivindicació és bona i assegura que ''intentem que se n'adonin que la força real de l'Associació són ells i creiem que ho estem aconseguint''.

Etiquetes: notícia