Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • Els “Reis Marx” porten carbó a bancs, empreses i partits a la comarca del Bages

Els “Reis Marx” porten carbó a bancs, empreses i partits a la comarca del Bages

Arran Manresa, Arran Navàs, Arran Sallent i col·lectius afins han estat protagonistes d’aquesta acció de denúncia


Els Reis Marx escampant carbó a la Seu de Convergència de Manresa

REDACCIÓ BAGES   06-01-15

Diverses entitats bancàries, seus de Convergència i empreses de treball temporal, s'alcen el matí del 5 de gener, coincidint amb l'arribada dels Reis Mags, amb carbó per ser, segons Arran declara, «precursores, sustentadores i responsables de diferents problemàtiques socials». Alhora s'han valgut de la figura dels «Reis Marx» per repartir carbó a les diferents caixes, bancs, seus de partits i ETTs.

Aquesta acció es va dur a terme des d'Arran Sallent, Arran Manresa, Arran Navàs i col·lectius afins. Segons aquestes mateixes apunten, «aquesta acció és una denúncia a CiU per retallar i privatitzar drets bàsics i fonamentals, i per frenar la Independència dels Països Catalans; als bancs i caixes per ser responsables de la brutalitat que suposen els desnonaments, i valer-se d'estafes i corrupteles, com ara: rescat de la banca, jubilacions milionàries pels directius i compra d’entitats bancàries rescatades a preu de saldo, a costa del patiment de la gent».

D'altra banda, els col·lectius també  van denunciar i assenyalar l’agència «Halcón Viajes», inscrita en el grup empresarial «Globalia», per ser responsables i precursors de deportacions de persones migrades recloses als CIEs (Centre d'Internament d'Estrangers).

{youtube}Le00LHIbeOk{/youtube}

Etiquetes: notícia