Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Territori
  • El president d'Iberpotash és nomenat president executiu de d'ICL Europe

El president d'Iberpotash és nomenat president executiu de d'ICL Europe

José Antonio Martínez, personalitat de pes dins les patronals catalanes, ocupa el nou càrrec des del passat 1 de febrer

 

 

PAU CLUSELLA  04/02/2015

El president d'ICL-Iberia, José Antonio Martínez, és, des del passat 1 de febrer, president executiu de la secció europea de la multinacional matriu d'Iberpotash, Israel Chemical Limited (ICL). El directiu compaginarà aquest nou càrrec amb l'actual presidència del holding estatal.

Israel Chemicals Limited (ICL) és la multinacional israeliana propietària de les explotacions de potassa de Sallent i Súria. L'empresa està especialitzada en la producció de fertilitzants agrícoles i altres productes químics utilitzats en indústria farmacèutica i alimentària i té una forta presència a Europa, Estats Units i Sud Amèrica.

José Antonio Martínez Álamo és conseller delegat d'Iberpotash des de 2005 i president d'ICL-Iberia des de 2008. Entre la llista d’altres càrrecs que també desenvolupa Martínez Álamo s’hi troben el de membre del consell executiu de Foment del Treball, de la Cambra de Comerç de Manresa i de la confederació empresarial Confedem. També és membre del patronat de la Fundació Centre Tecnològic Manresa i del Círculo Ecuestre.

La secció local d'ICL-Iberia al Bages, Iberpotash, és l'epicentre del debat ecologista a la comarca arran de la salinització de les aigües del riu Llobregat i aqüífers de la zona. Per altra banda, el moviment BDS Bages va iniciar el passat mes d'agost una campanya per tal que l'Ajuntament de Manresa retirés el patrocini d'Iberpotash a la Festa Major en motiu de la vinculació del grup empresarial ICL amb l'exèrcit israelià.

Etiquetes: notícia