Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Territori
  • Sallent s’oposa a una tercera muntanya de runam salí

Sallent s’oposa a una tercera muntanya de runam salí

-El conjunt del consistori s’ha oposat a aquesta proposta.
-La CUP de Sallent ha començat una campanya informativa sota el lema “permetrem una tercera muntanya?”
-El runam del Cogulló serà clausurat el 2017 per sentència judicial.


Muntanya de runam del Cogulló, Sallent

ALBA FLETA 24/05/2016

La Generalitat planteja fer una tercera muntanya de residus salins al poble de Sallent. És una de les onze propostes que preveu el Pla Director Urbanístic de Mineria al Bages(PDU), que el govern vol aprovar abans d’acabar el 2016. Aquest fet és causa de què per sentència judicial, el runam del Cogulló hagi de ser clausurat abans del juny del 2017.

A la vila de Sallent l’oposició del ple del consistori a aquest projecte és unànime, tant Govern com oposició han coincidit en rebutjar la possibilitat que es faci una tercera muntanya de runam salí per abocar el residu que es generi entre l’estiu del 2017 i la parada definitiva de l’activitat minera a Sallent, l’any 2020.

D’altra banda tots els grups del consistori han estat d’acord en demanar que la Generalitat impulsi la instal·lació d’una planta de tractament de sal com ja que es té previst fer a Súria. El PDU es preveu la instal·lació d’aquesta planta de tractament del residu salí, que permetrien anar eliminant el runam, a Súria, però no a Sallent.

Per la seva banda la Candidatura d’Unitat Popular(CUP) de Sallent ha iniciat una campanya informativa sota el lema "Permetrem una tercera muntanya?" per conscienciar les sallentines d’aquesta possibilitat. Aquesta campanya també ha de servir per movilitzar la població per tal de pressionar l’Ajuntament de Sallent i la Generalitat, que seran, segons la CUP Sallent, qui “en última instància decidiran si es permet un tercer abocador salí o no”. La campanya finalitzarà amb una xerrada-debat sobre la qüestió.

 

 

Etiquetes: Sallent