Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Arran pinta el runam salí


Pintada d'Arran

REDACCIÓ BAGES 23/03/2017 

Les assemblees d'Arran de la comarca del Bages (Manresa, Navàs i Sallent) han realitzat una pintada de grans dimensions al runam salí de la Botjosa amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua. L'objectiu de l'acció és, segons afirmen en nota de premsa, "denunciar que ICL-Iberpotash és responsable directe de la contaminació de rius i aqüífers de la comarca del Bages", mostrant al mateix temps com "els costos de la contaminació que exerceixen la paguem el conjunt de la població amb els nostres impostos".

El col·lectiu ha criticat, també, "la permissivitat dels governs locals i supralocals", que permeten que l'empresa "malmeti greument el medi ambient". Reivindiquen que "ningú s'ha d'agenollar davant Iberpotash", cridant a "una actitud bel·ligerant amb l'empresa si no emprèn mesures urgents que reverteixin la situació". En aquest sentit, recorden que "l'empresa no pot utilitzar el xantatge de la deslocalització que tant utilitzen les empreses transnacionals" i afirmen la necessitat "d'expropiar-la i gestionar-la públicament". Arran no ha deixat de denunciar tampoc "els beneficis milionaris" que s'embutxaquen directius i accionistes, fet que titllen de "vergonya". Les joves afirmen que "aquests recursos s'haurien de destinar a millorar les condicions laborals de les persones que treballen a la mina, així com a revertir el mal que estan fent a la natura".

Finalment, també critiquen els llaços de l'empresa amb l'exèrcit israelià, el qual qualifiquen de "un exèrcit d'ocupació que ha comès autèntiques massacres contra la població palestina". "Un exèrcit i un govern", asseguren, "que haurien de ser condemnats per crims contra la humanitat".