Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Territori
  • L'Ajuntament de Castellnou compra una finca de 1.505m2 per 60.200€ a l'exalcalde del municipi

L'Ajuntament de Castellnou compra una finca de 1.505m2 per 60.200€ a l'exalcalde del municipi

L'adquisició de la finca, requalificada el passat mes de juny, costarà entre 8 i 10 vegades més del què hagués costat com a rústica i servirà, segons defensa l'actual alcalde, per ampliar el vial d'aproximació de l'escola l'Olivar

Vial d’accés a l’escola l’Olivar actual

REDACCIÓ BAGES     02-01-15

El passat dilluns 28 de desembre la majoria absoluta de Progrés Municipal per Castellnou de Bages (PM), coalició vinculada al PSC, va aprovar la compra d'una finca de 1.505m2 situada al costat de l'escola municipal l'Olivar per 60.200€. El terreny és propietat de La Sala de Castellnou S.L., empresa gestionada exclusivament per Josep Maria Baraldés, ex-alcalde de CiU del municipi. L'actual alcalde, Francesc Martínez, defensa que aquesta adquisició servirà per ampliar el vial de servei de l'escola dels 4 metres actuals a 7.

El passat mes de juny el consistori ja va aprovar una modificació puntual del POUM per tal de requalificar el terreny de rural a urbanitzable, fet en el qual s'empara el govern municipal per justificar els 40€ per metre quadrat pactats per la compra. Aquesta quantitat és superior a la que hagués costat una expropiació forçosa i entre 8 i 10 vegades més del que es pagaria per un terreny rústic de les mateixes característiques.

Durant el ple municipal del passat dilluns on es debatia aquesta operació, els grups de l'oposició van mostrar-se en contra de la proposta per trobar-la poc útil i d'un preu excessiu. En particular, el regidor de l'oposició d'Unitat per Castellnou (UxC), Joan Albert Pons, va comentar que el seu partit consultaria l'opinió d'un expert per saber si el cost i l'adquisició del terreny són apropiats. Per altra banda, el regidor de CiU, Jordi Santaularia va defensar que aquesta és una despesa innecessària, especialment tenint en compte que els pressupostos pel 2015 són més reduïts a causa de la situació econòmica actual, qüestió que també es va tractar al ple.

L'escola l'Olivar, situada a la urbanització del Serrat ja disposa actualment d'un voral d’accés de 4 metres d'amplada, suficient pel pas de vehicles en les dues direccions, i també disposa d'una gran zona d'aparcament. L'edifici va entrar en funcionament el passat mes d'abril, després de 7 anys d'utilitzar els espais del centre cívic com a aules i la inauguració oficial va tenir lloc el passat mes d'octubre. Cal destacar que la carretera principal que travessa la urbanització és de tant sols 3.5 metres d'amplada.

Picabaralla al ple municipal

Els regidors de l'oposició de CiU i UxC van demanar explicacions a l'alcalde sobre aquesta compra durant el debat del ple municipal del passat dilluns 28 de desembre, fet que va desembocar en un seguit d'acusacions i retrets per part de tots els partits. Durant la seva intervenció Jordi Santaulària va reiterar que des de CiU veuen aquesta adquisició "innecessària pels temps que corren", mentre que el regidor d'UxC va ser més contundent, qualificant la compra de "pelotasso". L'equip de govern es va mostrar disgustat per aquest comentari i va demanar que "constés en acte que el regidor havia insultat l'alcalde". Per altra banda, Francesc Martínez va carregar en diverses ocasions contra Manresainfo, mitjà que ha seguit amb detall aquesta notícia i a partir del qual s'han informat alguns regidors de l'oposició assegurant que "el seu director em té mania personal". Finalment es va aprovar la proposta amb els 6 vots a favor de PM i 3 vots en contra de CiU i UxC.

L'acord arriba més d'un any després del fracàs del projecte del camp de futbol

Tal com informava en el seu moment Manresainfo, el juliol del 2013 el consistori ja havia presentat un projecte per construir un camp de futbol per la Unió Esportiva de Castellnou en una finca limítrofa amb l'esmentada, també propietat de Josep Maria Baraldés, que, a més a més, és el president del club esportiu. Segons Francesc Martínez, la ubicació del camp al costat de l'escola l'Olivar, el centre cívic i les piscines permetia compartir serveis i subministrament.

La construcció del camp estava prevista que costés 426.000€ sense IVA, als quals calia afegir el lloguer del terreny per 19.000€ l'any durant 10 anys amb dret a compra. Tot plegat sumaria un cost que s'acostava als 700.000€. L'oposició de les veïnes, juntament amb UxC, va fer aturar el projecte tot i que al ple de dilluns passat l'alcalde va explicar que la propera legislatura el seu grup treballaria perquè es tirés endavant de nou.

 

 

 

 

Etiquetes: notícia